Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVINKY

VOLBA NOVÉHO ŘÍMSKÉHO PREFEKTA  GABRÉTŮ !!!

V pátek 13.10. 2023 od 21.00 hod. proběhne na akci dlouho očekávaná volba nového římského prefekta Gabrétů. O toto křeslo se uchází trojice uchazečů. Jsou jimi Šláfbír, Petronius Albius a Lenica. O vítězi rozhodne celkový počet bodů. Body se získají v pěti základních disciplínách a také v závěrečném hlasování všech Gabrétů i dalších zúčastněných účastníků.

manual-k-volbe-prefekta-2023.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pocet--hlasu--pri--volbe--rimskeho--prefekta-2023.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

229.KELTHORN : GABRÉTI V ČESKÉM LESE

Akce se koná od pátku 13.10. do neděle 15.10. 2023 v obci Díly u Klenčí pod Čerchovem , okres Domažlice.

V pátek 13.10. proběhne přivítání v hotelu Sádek a od 19.00 hodin bude zahájen turnaj ve starořímské hře v kostky (Alea romana). Každý účastník oproti startovnému 20 Kč dostane novou výroční turistickou vizitku Gabrétů – 20 let vzniku kmene (1ks). Vítěz turnaje v obou kategoriích (dospělí a děti) potom obdrží hezkou cenu z období starověkého Říma. Po zakončení hry proběhne volba nového „Římského prefekta“ kmene Gabrétů. Všichni se mohou zúčastnit aktivně volby. Večer proběhne opět samozřejmě hudba, kytary atd. V sobotu 14.10. akce začíná v 9.00 hodin a končí asi v 15.00 hodin. Akce má charakter historicko-zážitkový a lehce turistický. Účastník musí ujít alespoň jeden z okruhů. První je dlouhý 16 km a druhý 6 km. Trasa povede krajinou Českého lesa. Cestou bude několik stanovišť, kde budete muset prokázat některé svoje znalosti. Vstupné na akci bude  99 Kč a v ceně bude vstupné do „Muzea chodských krojů“ nebo na hrad Starý Herštejn  a samozřejmě i také absolventská vizitka. Účast je druhou akcí pro získání vizitky „Fanoušci Gabrétů“! Start i cíl je v hotelu Sádek na návsi obce Díly.

Tato akce se koná za každého počasí. Na tomto místě bude také stánek s výstavou starověkých mincí Keltů, Řeků, Dáků, Římanů či Vikingů. Pro děti bude připravena soutěž o kresbu vlastních starověkých mincí. Večer proběhne burza turistických suvenýrů a promítání fotek a videí z dobrodružných cest Gabrétů. Každý posluchač obdrží speciální absolventskou cestovatelskou vizitku Gabétů.  V neděli proběhnou besedy, rozhovory a také úklid místa (uvítáme pomoc). Je ještě několik volných pokojů v místním hotelu     ( volejte Gabretixe). Akce se koná za každého počasí i za každých podmínek či opatřeních. Podle nich budeme přizpůsobovat organizaci akce.

druid-2.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

POZOR: TERMÍN PODZIMNÍHO KELTHORNU JE 13. - 15. 10. 2023

V DÍLECH NA DOMAŽLICKU!

 

logo100.jpg

!!!  24.5.2023  !!!

20.VÝROČÍ VZNIKU GABRÉTŮ

 

german-101.jpg224.KELTHORN - LESNÍ  PEVNOST


16.6. - 18.6. 2023

Akce se koná od pátku 16.6. do neděle 18.6. 2023 na Knížské skále u obce Řenče, okres Plzeň-jih.

V pátek proběhne přivítání u Lesní pevnosti na Knížské skále a samozřejmě hudba, kytary atd... V sobotu 17.6. akce začíná v 9.00 hodin a končí asi v 16.00 hodin. Akce má charakter historicko-zážitkový a lehce turistický. Účastník musí ujít 9 km dlouhou naučnou trasu. Trasa povede krajinou Čertova břemena a dále přes rozhlednu Kožich k bývalému tvrzišti Hluboká a zpět lesem buližníkového masivu. Cestou bude několik stanovišť, kde budete muset prokázat některé svoje znalosti. Vstupné na akci bude  99 Kč a v ceně bude vstupné na rozhlednu  a samozřejmě i také absolventská vizitka. Účast je druhou akcí pro získání vizitky „Fanoušci Gabrétů“! Start i cíl je v areálu Knížské skály. Během posledních dvou let se tu natáčel historický film „Zbojník“, který nás zavede do konce 13. století. Jeho premiéra proběhne letos v létě. Lesní pevnost byla postavena pro účely tohoto filmu a jeho tvůrci tuto pevnost neustále rozšiřují. V současné době je zajímavým poutním místem a denně ji navštíví několik desítek turistů i milovníků historie. Na akci vás budou doprovázet děti z  historického kroužku při ZŠ v Dolní Lukavici.

Na tomto místě budou také stánky s  výstavou starověkých zbraní, obleků, nástrojů i předmětů z doby Keltů, Germánů, Římanů či Vikingů, Gabrétská kovárna, dále také starověká krčma (pití alko-nealko, různé klobásy, gril. maso). Budou zde prodávány nové týmové i osobní vizitky Gabrétů. Při akci budou pořádány různé soutěže pro děti i očekávaná bitva o dobytí pevnosti. Během akce si budete moci  promluvit s tvůrci historického filmu a zapojit se také do budování pevnosti.

V neděli proběhnou besedy, rozhovory a také úklid místa (uvítáme pomoc). Ubytování je možné opět v dolnolukavickém penzionu (asi 7 km), ale několik účastníků i pořadatelé budou spát na místě v okolí pevnosti (v polozemnicích, ve vlastních stanech či obytňácích či pod širákem). Je ještě několik volných pokojů v místním hotelu (volejte Gabretixe). Akce se koná za každého počasí i za každých podmínek či opatřeních. Podle nich budeme přizpůsobovat organizaci akce. Parkování pro auta bude na parkovišti u sv. Anny na silnici od Řeneč do Únětic asi 2 km od Řeneč v lese (je to asi 1 km od pevnosti).

fwf.jpg

4.3. - 22.3. 2023 - EXPEDICE  DO  JIŽNÍ  AMERIKY

CHILE, URUGUAY, ARGENTINA, PARAGUAY, BRAZÍLIE, PERU

logo-23.ex-2023.jpg

 

215. KELTHORN - KRAJINOU PSOHLAVCŮ

chodsko-log3.jpg

Akce se koná od pátku 14.10. do neděle 16.10. 2022 v obci Díly u Klenčí pod Čerchovem , okres Domažlice.

V pátek proběhne přivítání v hotelu Sádek a samozřejmě hudba, kytary atd…Možná bude i koncert skupiny Paddys Bangers (upřesním později). V sobotu 15.10. akce začíná v 9.00 hodin a končí asi v 15.00 hodin. Akce má charakter historicko-zážitkový a lehce turistický. Účastník musí ujít 9 km dlouhou naučnou trasu. Trasa povede krajinou Českého lesa a dále k městečku Klenčí pod Čerchovem, kde navštívíte muzeum J.Š.Baara a také muzeum přírody Českého lesa. Cestou bude několik stanovišť, kde budete muset prokázat některé svoje znalosti. Vstupné na akci bude  120 Kč a v ceně bude vstupné do muzea J.Š.Baara a také do muzea Přírody Českého lesa a samozřejmě i také absolventská vizitka. Účast je první akcí pro získání vizitky „Fanoušci Gabrétů“! Start i cíl je v hotelu Sádek na návsi obce Díly.

Současně zde také proběhne akce 216.Kelthorn – O Gabrétský roh s lukem a šípem 2022. Bude to vlastně lukostřelecký turnaj o nejlepšího lukostřelce. Bude se soutěžit v kategoriích muži – ženy – děti. První tři v každé kategorii obdrží ceny a celkový vítěz potom krásný gravírovaný Gabrétský roh na pivo či jiné nápoje. Vstupné na turnaj bude 50 Kč a každý účastník dostane při vyhlášení absolventskou vizitku (pouze 1 ks). Součástí této akce bude také možnost zkoušení střelby z různých luků od prodejcem luků, kuší i šípů. Tento výrobce bude zde prezentovat svoje luky a také vám některé na soutěž zapůjčí. Budete si zde moci i nějaký luk pro dospělé i děti objednat. (zda o tom uvažujete, volejte Gabretixe a on vše dopředu domluví). Tato akce se koná za každého počasí. Akce začíná v sobotu 15.10. od 14.00 a končí kolem 18.00 hodin. Na tomto místě budou také stánky s ukázkou i prodejem šumavské dřevořezby, ukázkou i prodejem šumavské keramiky, výstava starověkých zbraní, obleků, nástrojů i předmětů z doby Keltů, Germánů, Římanů či Vikingů. V neděli proběhnou besedy, rozhovory a také úklid místa (uvítáme pomoc). Je ještě několik volných pokojů v místním hotelu ( volejte Gabretixe). Akce se koná za každého počasí i za každých podmínek či opatřeních. Podle nich budeme přizpůsobovat organizaci akce. V sobotu bude také otevřené infocentrum v Klenčí pod Čerchovem, kde si budete moci zakoupit turistické vizitky i suvenýry.

                                                      looog2.jpg

 

 

209. KELTHORN - V ZÁMKU A PODZÁMČÍ 

Akce se koná od pátku 20.5. do neděle 22.5. 2022 v Dolní Lukavici , okres  Plzeň-jih.

razzz.jpg

V pátek proběhne přivítání u táboráku a samozřejmě hudba, kytary atd… V sobotu 21.5. akce začíná v 9.30 hodin a končí po půlnoci. V neděli proběhnou besedy, rozhovory a také úklid místa (uvítáme pomoc). Jsou ještě volné 2 pokoje v místním penzionu ( volejte Gabretixe). Můžete také spát v místním kulturním sále s vlastní karimatkou a spacákem. Akce má charakter historicko-zážitkový a lehce turistický. Účastník musí ujít 4 km dlouhou naučnou trasu. Trasa povede částí zámeckého parku a dále zámeckou bažantnicí. Cestou bude několik stanovišť, kde budete muset prokázat některé svoje znalosti. Vstupné na akci bude   95 Kč a v ceně bude skromná prohlídka zámku a zámecké kaple s jedním z majitelů zámku a samozřejmě i také absolventská vizitka. Účast je pátou akcí pro získání Gabrétské „Zlaté pečetě“! Vizitka " Pečetě" bude věnována pouze na této akci.  Start i cíl je u hospůdky a miniinfocentra Chovatelna na návsi obce. Na tomto místě bude také několik atrakcí i krámků. Pro děti i dospělé zde bude připravena dílnička pro kreslení nejenom keltských motivů na kamínky, kovárna s vlastní ražbou mincí, stánky s ukázkou i prodejem šumavské dřevořezby, ukázkou i prodejem šumavské keramiky, lukostřelba na cíl,  výstava starověkých zbraní, obleků, nástrojů i předmětů z doby Keltů, Germánů, Římanů či Vikingů a samozřejmě i naše Gabrétská krčma s pitím i jídlem. Od 18.00 hodin proběhne koncert dětské dolnolukavické skupiny Lukaváček a od 19.00 očekávaný koncert legendární skupiny Paddyś Bangers. Vstupné na koncert je 150,-Kč a v ceně je i nová týmová vizitka PB. Akce se koná za každého počasí i za každých podmínek či opatřeních. Podle nich budeme přizpůsobovat organizaci akce. Odpoledne bude také otevřené místní infocentrum, kde si budete moci zakoupit turistické suvenýry včetně fotonálepky zámku.  Na akci budete také moci zakoupit novou osobní vizitku Gabrétů.

photo-ct-2607-1600--.jpg

 

 

 

 

Ubytování - reservace Gabretix - opět 30 míst místní penzion, 30 míst tělocvična a šatny, možná i na zámku.

Info- Gabretix ( 737 375 831)

200-kelthorn-gabretska-zlata-pecet-19919.jpg  a--kelthorn-209-26530-b.jpg

 

razitko.jpg

 

 

 

 

207.KELTHORN - SAMHAIN 2021 v Dolní Lukavici - info!

Akce se koná od pátku 15.10. do neděle 17.10. 2021 v Dolní Lukavici , okres  Plzeň-jih.

2021-samhain-festival-title-copy-1024x515.jpg

V pátek proběhne přivítání u táboráku a samozřejmě hudba, kytary atd… V sobotu 16.10. akce začíná v 9.30 hodin a končí po půlnoci. V neděli proběhnou besedy, rozhovory a také úklid místa (uvítáme pomoc). Jsou ještě volné 2 pokoje v místním penzionu ( volejte Gabretixe). Můžete také spát na louce v našich velkých pártystanech (zdarma). Akce má charakter historicko-zážitkový a lehce turistický. Účastník musí ujít 2 km dlouhou naučnou trasu  Trasa vede  okružní cestou přes obec a v závěru povede částí zámeckého parku. Cestou bude několik stanovišť, kde budete muset prokázat některé svoje znalosti. Vstupné na akci bude 90 Kč a v ceně bude samozřejmě i také absolventská vizitka. Účast na akci je povinná pro získání Gabrétské „Zlaté pečetě“!  Start i cíl je na pohanské louce, která leží přímo proti ruinám pivovaru asi 150 metrů od návsi obce směrem na Krasavce. Na tomto místě bude také několik atrakcí i krámků. Pro děti i dospělé zde bude připravena dílnička pro kreslení nejenom keltských motivů na kamínky, kovárna s vlastní ražbou mincí, stánky s ukázkou i prodejem šumavské dřevořezby, ukázkou i prodejem šumavské keramiky, lukostřelba na cíl, hod kopím na cíl, výstava starověkých zbraní, obleků, nástrojů i předmětů z doby Keltů, Germánů, Římanů či Vikingů a samozřejmě i naše Gabrétská krčma s pitím i jídlem. Od 16.00 hodin proběhne koncert skupiny Dé Domhnaigh a od 17.00 očekávaný koncert legendární skupiny Paddyś Bangers. Vstupné na koncerty je 150,- Kč a v ceně je nová týmová vizitka Fan-clubu skupiny. Vizitka bude k sehnání pouze na tomto koncertu. Jako velké překvapení je připraveno  večerní umělecké vystoupení členů Gabrétů, kteří vám zahrají představení s názvem „Cesta do Valhally“. Akce se koná za každého počasí i za každých podmínek či opatřeních. Podle nich budeme přizpůsobovat organizaci akce. Odpoledne bude také otevřené místní infocentrum, kde si budete moci zakoupit turistické suvenýry včetně nové fotonálepky zámku.

photo-ct-2607-1600--.jpg 

 

 

 

 

 

Na všechny návštěvníky se těší nejvyšší náčelník Gabrétů  Slávek Honzík – Gabretix.

Veškeré informace o akci ( může být i ubytování) dostanete pouze telefonicky u Gabretixe (737 375 831). Volat můžete každý den  večer od 21.00 do 24.00 hod.

ctvr52.jpg

AKCE !!! 

207.KELTHORN - SAMHAIN 2021 v Dolní Lukavici

KONÁ  SE  V  SOBOTU 16.10.2021 od 10:00 HODIN   Jedná se o historicky zážitkovou, lehce turistickou a kulturní akci pro děti, dospělé i sběratele turistických vizitek. Akce bude probíhat od pátku 15.10. do neděle 17.10. 2021. Program zveřejníme za pár dní.

!!! JARNÍ AKCE  201.KELTHORN - Země se probouzí !!! - KONÁ SE  !!!Jedná se o turistickou a historicky zážitkovou akci Gabrétů, spojenou s otevřením Dolnolukavického miniinfocentra. Trasa asi 5 km, soutěže, možná muzika, možnost ubytování. Také je tu možnost stravování (guláš, kuřecí i vepřový steak, klobásy atd...).

201-kelthorn-zeme-se-probouzi-23498--1-.jpg

. Budou samozřejmě vizitky - absolventská i nové osobní a nové Dolnolukavické vizitky i fotonálepky. Tato akce se započítává do

" GABRÉTSKÉ ZLATÉ PEČETĚ"

Kdo chce , může si také splnit předešlou akci 199.KELTHORN - Gabrétské keltohraní 2020 ( konala se asi 4 km odtud). 

Termín akce je sobota 8.5. 2021 od 10.00 hodin. Ukončení v 16.00 ( na stanovištích v 15:15). ( Samozřejmě dle situace a možností). Budeme se snažit dodržet nařízení vlády ( roušky, rozestupy, dvojice atd...)

danger-sign-green-emblem-wallpaper-preview.jpg

 

 

 

 

 

OD LEDNA  2021 PŘIŠLO INDIVIDUÁLNĚ NA AKCI G.K.2020 JIŽ DALŠÍCH 28 LIDÍ. SKVĚLÉ. MŮŽETE POKRAČOVAT!!!

DALŠÍ  TERMÍN GABRÉTSKÉHO KELTOHRANÍ 2020 zatím není znám. Situace je taková , že ani netušíme, kdy to budeme moci alespoň v malém udělat. Kdo chce individuálně absolvovat ( zatím je možné), můžete zavolat Gabretixovi (737 375 831 )!!!

12.12. 2020  !!! - první sobota Gabrétského keltohraní 2020. Začátek 10.00 , konec 16.00 hodin. Akce se koná dle plánu v hospůdce Snopoušovy. Možnost i spaní v hospůdce.   Možnost pouze 40 účastníků.

Přihlášky pouze telefonicky u Gabretixe. Kdo dřív zavolá ....! Později přesnější info!!!

Tato akce se započítává do Gabrétské zlaté pečetě!!!  Další sobota bude v lednu.

 

aj.jpg